Als het goed is, is een ontspanningsmassage verbindend en kan je daar in overgave van genieten. Maar door incidenten in de tantra wereld, waarbij grenzen zijn overschreden, is het niet makkelijk om betrouwbare masseur te vinden. Als vrouw kan je dan het zekere voor het onzekere kiezen en je alleen laten masseren door een vrouw. Dat is helemaal OK.
Maar soms wil je juist door een man gemasseerd worden, de polariteit van energie voelen. Je kan echter alléén in volledige overgave gaan, als je vooraf voor 100% weet dat jouw grenzen niet worden overschreden, zelfs al zou je daar in je staat van overgave bij wijze tijdens de massage uit overgave naar smeken.

Kan ik dat als masseur?
Laat ik het hier maar gewoon stellen, zoals ik het zie: Ik kan dat alleen als ik niet “behoeftig” ben. Ik heb een prima sex leven met mijn partner, en ik heb geen enkele behoefte om dat in mijn professionele massagepraktijk op welke wijze dan ook, te compenseren.

De intake
Bij élke massagesessie hebben we een intake. De eerste intake zal uitgebreider zijn, omdat we daarin ook ingaan op je mogelijke fysieke beperkingen of andere specifieke zaken die in het kader van de massage belangrijk zijn om te delen. Jouw grenzen voor de komende sessie, en je intentie wat je met de massage wenst te bereiken, zijn daarin twee onderwerpen die altijd aan bod komen. Daarin ben jij leidend: of je nu alleen de toppen van vingers wilt laten masseren, of dat je graag over je hele lichaam gemasseerd wilt worden, of ergens daartussenin: het is aan jou om aan te geven: wat wél en wat níet!
De grenzen die je tijdens de intake aangeeft, gelden voor de hele sessie. Dus mocht je tijdens de sessie om verruiming van de grenzen vragen, dan zal ik dat niet honoreren. Het enige wat kan, is dat je dit tijdens de eerstvolgende sessie tijdens de intake inbrengt.
Het omgekeerde kan wel: Als je tijdens de massage sessie het gevoel krijgt dat een bepaalde afgesproken grens voor jou té verregaand is, dan kan je dat in het moment aangeven. Als masseur zal ik daar gehoor aan geven.
Door de intake op deze manier vorm te geven kan je op een voor jouw veilige manier stapsgewijs ervaren hoe het aanvoelt om respectvol en in verbinding door een man aangeraakt te worden. Op een manier die jouw vrouwzijn op een integere wijze ten volle respecteert.
Heb je hier nog vragen over? Stel ze gerust vooraf, of tijdens het intake gesprek!

Vaak gestelde vragen

  1. Is er sprake van een massageuitwisseling? Nee. In mijn praktijk ontvang je een massage, waarin je volledig mag ontvangen, zonder dat je daar (massagetechnisch) iets voor terug hoeft te doen.
  2. Wie bepaalt de grenzen? Jij als cliënt bepaalt voor 100% jou grenzen, elke sessie opnieuw. Die grenzen zal ik in die massagesessie ook altijd respecteren.
  3. Kunnen al mijn verlangens ingewilligd worden? Zolang je verlangens integer zijn, is er veel mogelijk. Tegelijkertijd heb ik als masseur ook mijn grenzen. Dit zijn typisch onderwerpen die essentieel zijn om vooraf, tijdens de intake door te nemen.